YoutubeMyspaceFacebook

UUTISET - BIO - JULKAISUT - MEDIA - KAUPPA - KEIKAT
BIOGRAFIA  
Kolmen savolaisnuorukaisen sanoista, sävelistä, huudosta, soitannasta ja rytmistä syntyi jotain vuonna 2004. Tämä ihme, (niin kuin kaikki muutkin suuret suomalaiset ihmeet) tapahtui Varkaudessa. Kellon ajasta, tarkasta päivämäärästä, painosta, pituudesta ja olemassa olevan terveydentilasta ei hoitohenkilökunnalla ole minkäänlaisia muistikuvia, muistiinpanoja tai muistipalapelejä.

Synnytys oli rankka! Sävellajit putoilivat Deehen, laulajien naamat vaihtoivat värejä ja ennestään soittimiaan kevyesti käsittelemään tottuneet pelimannit päätyivät hakkaamaan instrumenttejaan reippaamman oloisesti. Elävä huusi, melusi, rämisi, rähisi, rämpi, kämpi, köhi, ulisi, vinkui, sätti, säntäili ja sähisi kylmässä paritalon kellarissa ja vaati saada itselleen nimen.

Mikä nimeksi? Turku. Spurku. PikkuKekkoset. Ei. Mikään nimi ei tuntunut hyvältä. Mikä yhdistää kolmea savolaista nuorukaista? He tutkivat sisintään ja huomasivat tunteiden siellä käyneen, mutta ei siellä enää mitään ole  mikä se on se tunne, kun mikään ei tunnu miltään? Viimein, A-ha elämys ja näin syntymänsä kokenut nimetön löysi etsimänsä savolaisten nuortenmiesten tunnottomasta sielunmaisemasta ja kaikkea sitä kuvasti parhaiten Turta.

Talvella 2011 julkaistu Tuska Parta -ep sai ihan kivoja (oikeesti) kommentteja ja Kaikki on hyvin -biisistä tehty video on kerännyt uteliaita myöskin ihan kivasti.

Nyt on saatettu maailmaan kahden kappaleen single, joka kasattiin yhdessä tuottaja Arttu Volannon kanssa. Kyllä lähtee ihan kivasti.

Kolme soittajaa:
Hude - Rummut
Spede - Basso + Huuto
Make - Kitara, Laulu ja Huuto

Kolme faktaa:

Turta on äänitellyt kolme omakustanne demoa - joita ei saanut eikä saa enää mistään.
Turta on keikkaillut ainakin kahdesti vuodessa - periaate josta pidetään kiinni.
Turta on!!! Välillä on ollut vaa vähä hiljaista.

Kolme valhetta:

Turta sopii kaikenikäisille.
Turtaa kun kuuntelee väärinpäin, niin veri ei pakkaudu päähän.
Jos tilaat Turtan keikalle, saat kolme keikkaa kahden hinnalla.